2013. szeptember 28., szombat

Szülés után - Státusz riport 6. hét

A hatodik hétben járok. A nagy fiam már stabilan óvodába jár, én pedig kettesben töltöm napjaimat a babával. Háztartásra, főzésre kevés időt fordítok, leginkább a baba ritmusához igazítva látom el aktuális feladataimat. Próbálok most már visszatérni a normál kerékvágásba, tehát leülök a számítógéphez írni a naplót és kommunikálni a barátaimmal. 

Napirend... Alapvetően a baba ritmusa határozza meg minden más tevékenységemet. Nagyon kevés időm jut bármire, hiszen a 3 órás etetés és kb. másfél órás alvás ciklusok nagyon gyorsan váltakoznak. Ott van emellett a napi két séta, és a fürdetés, mint külön szertartás. Mindezekkel délutánig végeznem kell, mire a nagy fiam hazaér az oviból, és még vele is megyünk egy kört a környéken... 

Hogyan tudok magamra időt fordítani? Nehezen...Étkezésem, valamint tisztálkodásom roham tempóban zajlik, van úgy, hogy a baba rám van kötve, mert éppen rosszabb napja van, vagy egyszerűen beléptünk az elalvás fázisába. Nem viccelek, van úgy, hogy a wc-re is úgy megyek, hogy a baba a kezemben. Olyan kíváncsi lennék, hogy más rutinos anyuka hogyan csinálja. Én mindkét gyerekkel így jártam... Egyszerűen annyi dolog van, hogy folyamatosan úszok velük...

Hat hét telt el, mire úgy mostam meg a hajamat, hogy meg is szárítottam utána! Tettem arcomra egy arcpakolást, és szépen kisminkeltem magam, felöltöztem, hogy a délutáni programot emberként ejtsem meg. (Ez a program a szülész-nőgyógyászati hat hetes kontroll vizsgálat volt. :-). Máskor, amikor nem mozdulok ki itthonról csak a sétákra, ezek a kényeztető tevékenységek maradnak ki leginkább. Nem tudom, mikor jutok el odáig, hogy ezek minden nap helyet kapnak az életemben. Egyelőre még célként sem merném megfogalmazni a napi szépségápolást...

Az orvosi kontrollon kiderült, hogy minden a legnagyobb rendben van velem! gyönyörűen regenerálódtam. A Gáti heg szinte nem is látszik, a méhszáj olyan, mintha nem is szültem volna. A gátizom torna is hatásosnak bizonyult! (Az aranyerem is helyreállt, bár a táplálkozásra továbbra is nagyon oda kell figyelnem). Gyakorlatilag a szervezetem teljesen felépült a terhességből és a szülésből!

Kezdek átlépni abba az időszakba, amikor elkezdhetem az edzéseket. Jöhet a fizikai állóképességem visszaszerzése, az izomzatom tudatos megerősítése, az ízületeim átmozgatása.

------------------------------------------------------------------------------------------------
Hangulat:  közepes
 
Fizikai állapot: közepes

Lelki állapot: közepes

Testsúly: 58 kg
 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Baba: A baba súlya továbbra is szépen gyarapszik, már 5,1 kilogrammnál tartunk! Éjszakánként most már stabilnak mondható, hogy 4 óránként kel fel enni, viszont kb. 4.30-kor neki már reggel van... Este 7.30-4.30 között szépen alszik, tehát nem lehet egy szavam sem, csak éppen olyan korai az ébredés!!!
 ------------------------------------------------------------------------------------------------

 Célkitűzések: Folytatódnak az első héten megfogalmazott feladatok.

- Heti edzésterv:  nincs

- Mozgás: Gátizomtorna szoptatáskor, naponta 1-szer.
Ezeket a gyakorlatokat végzem: Gátizom torna
Hasizom gyakorlatok naponta 1-szer felülésekkel
Gyakorlatok innen: Hasizom erősítés
Gerinctorna teljes feladatsor: Gerinc torna
Átmozgató gimnasztika heti 2-szer: Gimnasztika

- Séta napi 2x 45 perc tudatos relaxálással.
Relax séta: Először elcsendesedek, és elkezdek szemlélődni. Figyelem a környezetemet. Hangokat: a madarak csicsergését, az autók távoli zúgását, egy-egy elhaló dallamot egy ház ablakából, a lépéseimet a zörgő faleveleken stb... Látvány: figyelem a természetet, az embereket és a tárgyakat magam körül. Érzés: figyelem a magamra kötött babámat, a légzését, a nyugodt arcocskáját, a becsukott szemecskéjét, azt, ahogyan fogja a kezemet az apró ujjaival. Másodszor elkezdek befelé figyelni, magamra. Figyelem saját légzésemet, szívverésemet, testtartásomat, lépésemet, amint a talpamon végiggördülök. - Pihenés: relaxáció naponta 1-2-szer 10 perc.

- Tudatos táplálkozás, folyadékfogyasztás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése