2014. február 12., szerda

Státusz riport 21-24. hét

Az elmúlt egy hónap csendesen telt. Kiugró fizikai teljesítményt nem sikerült nyújtanom, és még mindig amolyan szinten tartó edzéseknél tartok. Ennek oka az, hogy a három éves fiam többször volt itthon ilyen-olyan okoból, és a baba mellett vele is sokat kellett foglalkoznom. Bár nagy híve vagyok a mozgásnak, most szembesülök csak igazán azzal, hogy gyerekek (esetleg még munka) mellett mennyire nehéz még elkötelezett mozgásimádóknak is hűek maradni elhatározásukhoz.

Azt gondolom, hogy a napirend sokat segít. Egyszerűen nincs mit tenni, mint következetesen beépíteni a napirendbe azt a 20 percet, amit mozgásra kívánunk fordítani.

Sikerként könyvelem el, hogy a két gyerek mellett is kitartottam, és hogy velük is próbáltam olyan játékokat kitalálni a lakásban és a szabadban is, amik mozgásra serkentik őket is, engem is.

-----------------------------------------------------------

Összefoglaló a 21- 24. hétig tartó időszakról


Állapot jelentés

Fizikálisan: átlagos, bár az állóképességem gyenge, hamar kifáradok minden fizikai munkától


Lelkileg: Monoton módon teltek a napjaim, a séták adják az egyedüli kitekintést a világba.

Testsúly: 55 kg
Külső: az arcomon, főleg a szememien nagyon lehet látni a kialvatlanságot.


---------------------------------------------------------

A baba fejlődése: A kisfiam gyönyörűen halad a maga feladataival. Eljutottunk odáig, hogy már kúszik! Nagyon kis céltudatos, és hihetetlen energiákat mozgósít azért, hogy fejlődjön. Pörög-forog (párosz le is esett az ágyról minden óvintézkedésem ellenére), és kúszik. Ezenkívül, néha már a négykézláb helyzetbe is ügyesen feltornázza magát. Egy hónapja még a hasról-hátra hátról hasra fordulások számítottak nagy eredménynek, most meg önállóan kúszik! És az egészben az a legszenzációsabb, hogy mindezt önállóan kísérletezte ki!

Alvások tekintetében nehezbb időszakon vagyunk túl. Egyszerűen felborult az éjszakai rend, és sehogy sem tudom azt visszaállítani. Próbálkozom álometetéssel, illetve hogy cumisüvegben vizet kínálok neki. Hát, csekély sikert aratattam ezekkel. Viszont, pár napja kijött az első fogacskája, lehet, hogy emiatt volt nyűgösebb az elmúlt időszakban. És még valami: a bölcsőjét egy másik kiságyra cseréltük ki. Úgy tűnik, ez sokkal kényelmesebb neki. Amióta a kis foga kijött, és fekhelyet váltottunk, újra könnyebbek az éjszakák. 7.30-kor fekszik este, és 8 óra múlva kb. 3.30-kor ébred. Ezután már csak reggel úgy 6.30-kor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése