2013. december 17., kedd

Státusz riport - 13-16. hét

A 7-12. hétig szép lassan egy gyenge, de egészséges női szervezet edzését kezdtem el, fokozatosan egyre komplexebb edzésekkel. Futás, torna volt a fő irány, és alkalmanként ez kiegészült tenisszel, úszással. A tervszerű edzésnek köszönhetően egyre erősebbnek éreztem magam.

13-16. hétig az volt a legfontosabb célom, hogy a terhelést tovább emeljem. Ezt nem sikerült tartanom... Kevés időt tudtam mozgásra fordítani, aztán voltak nehezebb napjaim is fáradtság és nátha miatt. Így ebben az időszakban már az is eredménynek volt betudható, hogy legalább egyszer-egyszer becsületből végigcsináltam részfeladatokat.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Összefoglaló a 13-16. hétig tartó időszakról


Állapot jelentés
Fizikálisan: Enyhe betegség miatt és kialvatlanság miatt gyenge voltam. A felépülés és a napközbeni alvás segített a fizikai erőm visszanyerésében, de terhelés hatására nagyon könnyen kifáradok, ezen nem sikerült változtatnom


Lelkileg: Monoton módon teltek a napjaim, a testi kimerültséghez lelki is párosult. A relaxáció segítségével próbáltam extra energiát mozgósítani, pozitív gondolatokat gyűjteni illetve kikapcsolni.

Testsúly: 57 kg
Külső: 


A legproblémásabb számomra a testtartásom helyreállítása. A fáradtság, kimerültség testi-lelki értelemben azonnal megmutatkozik a testtartásomon is. Olyan könnyen elhagyom magam, és ilyenkor automatikusan görbül a hátam, lógatom a fejemet, hanyagul lépkedek, felhúzom a vállamat, dobálom a tagjaimat. Ezen folyamatosan dolgoznom kell, egyrészt a feszültség oldásával, másrészt  a gerinctornával.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Baba: Nagyon mosolygós és nyugodt a babám. Ebben a hónapban kicsit ugyan felborult a szoptatási rend, de a hónap végére szerencsére visszaált. Viszont előre lépni nem sikerült, éjszakánként továbbra is 2x kell őt etetni. A hordozó kendős futás illetve séta egyre nehezebb vele, hisz már 7 kilós. Azért törkszem rá, hogy néha így is közlekedjünk. Egyre könnyebben tudom felhúzni ülő helyzetbe. Tetszik is neki ez a játék. Sokszor tartom is mostmár ülő helyzetben, arccal kifelé. A kezecskéjével egyre tudatosabban kalimpál, és már érdeklődik, ha mutatok neki egy-egy új tárgyat. A hangját is egyre szívesebben hallatja, vidámságát is kifejezi mostmár kurjongatással. Mostmár folyamatosan gyakorolja a fordulásokat, leginkább a hátról hasra fordulást. Ennek a variációnak a megtanulásával azonban a korábbi hasról-hátra fordulást mintha "elfelejtette" volna. Ha elfárad, sír, és én fordítom vissza pihenő háton fekvésbe. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése